Revitalizace brownfieldu: Zahájena výstavba v parku Eastgate Prague

Omezená možnost nové výstavby je v posledních letech jedním ze základních problémů dalšího rozvoje trhu industriálních nemovitostí. V rámci městských průmyslových zón se tento problém dramaticky násobí. Řešení spočívá zejména v revitalizaci brownfieldových areálů a zahušťování stávající výstavby. Příkladem je průmyslový areál Eastgate Park Prague a právě zahájená výstavba nové haly o rozloze přibližně 5000 m2. Transakci zprostředkovala 108 AGENCY.

Průmyslový park ve Štěrboholích

Developerská společnost The Charnwood Company, která v zavedené pražské industriální zóně podél ulice Průmyslová v městské části Praha Štěrboholy vlastní skladově-administrativní areál Eastgate Park Prague, jde právě tímto směrem. V letošním roce bylo v projektu pronajato celkem 12.000 m2 komerčních ploch, které byly na míru zrekonstruovány pro vybrané firmy. Jednou z nich je i logistická společnost Transconsult International, která v příštím roce obsadí prostor v nové hale o výměře zhruba 5000 m2. Nová budova, která se nachází ve výstavbě, bude včleněna do proluky mezi stávajícími skladovými halami a navýší kapacitu celého areálu, jež původně sloužil k distribuci papírenských produktů, o 12 %.

„Nová industriální výstavba v rámci Prahy je výjimečná a jsme rádi, že rozšíření projektu Eastgate Park Prague umožní společnosti Transconsult International dále rozvíjet své logistické aktivity v moderních prostorách s vynikající dopravní obslužností,“ uvádí Matěj Indra z realitní poradenské společnosti 108 AGENCY, která transakci zprostředkovala.

Zatím spíše výjimka

Městská část Praha 10 – Štěrboholy představuje jednu z mála možností, kde lze v rámci Hlavního města Prahy rozvíjet skladové a logistické projekty. Další zavedené industriální oblasti postupně ustupují zejména rezidenční zástavbě, což může do budoucna komplikovat tzv. city logistiku, kdy bude obtížně sladit požadavky na rychlost zásobování města s dopravní dostupností průmyslových areálů na periferii.

Kromě dostavby areálu Eastgate Park Prague v rámci lokality probíhá pouze výstavba projektu City Park Hostivař, který nahradí brownfield na křížení ulic Průmyslové a U Továren. City Park Hostivař nabídne po svém dokončení v posledním čtvrtletí 2019 komerční jednotky s flexibilním využitím.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest