Yale rozšiřuje paletu úzkých vysokozdvižných vozíků

Společnost Yale ohlásila rozšíření řady MR14-25 Series představením tří modelů se sklopným zvedacím zařízením: MR10E, MR12E a MR14E. S využitím funkce sklopného zvedacího zařízení je nová řada vysokozdvižných vozíků obzvláště vhodná pro lehké a nízké aplikace a takové, kde prostor hraje roli.

„Jsme velice potěšeni, že můžeme rozšířit naši uznávanou řadu vysokozdvižných vozíků přestavením tří nových modelů se sklopným zvedacím zařízením,“ řekla Monica Radavelli, manažer pro skladové produkty ve společnosti Yale. „Upřednostněním klíčových prvků produktivity, ergonomiky, nízkých nákladů na vlastnictví, spolehlivosti a provozní výkonnosti, které již definují naše vysokozdvižné vozíky, jsme schopni nabídnout zákazníkům další řešení jejich potřeb manipulace s materiály.“

Vysokozdvižný vozík se sklopným zvedacím zařízením, vhodný pro uživatele s menším vozovým parkem, představuje nákladově efektivní řešení pro zákazníky pracující s minimálními šířkami uliček, s úzkou konstrukcí umožňující míjení dvou strojů v uličce. Ačkoliv využití není omezeno jen na maloobchodní sklady, nová řada vozíků se dobře hodí do skladů u prodejen nebo do menších maloobchodních prodejen, kde jsou břemena lehčí a manipulace je občasná.

Řadu funkcí sdílí se stávající řadou Yale MR Series, ale nejvýraznějším rozdílem nových modelů je přední část se sklopným zvedacím zařízením. Třístupňové plně volné zvedací zařízení používá profily kanálů C+J+J s různými rozměry a tuhostí, aby poskytovalo nejlepší poměr tuhosti a hmotnosti a ve výsledku nabízí tuhé zvedací zařízení.

Sklopné zvedací zařízení pomáhá při manévrování ve stísněných prostorách a vytváří více místa při provozu v protisměru. Výhled uživatele je rovněž optimalizován díky sklopnému zvedacímu zařízení, které usnadňuje obsluze sledovat očima náklad a snížit riziko poškození při zaskladňování nebo vyskladňování v policích.

Výhled a ochrana obsluhy jsou vzaty v úvahu v podobě ochranných konstrukcí. Vozík MR14E má mírně zakřivený svislý prvek, zatímco modely MR10E a MR12E mají přímé sloupky; obě možnosti jsou robustní. Tyče v horní části ochranné konstrukce jsou v takovém úhlu, aby nebyl omezen výhled ve větších výškách stohování.

Jedna z klíčových podobností spočívá v podvozku a oddílu obsluhy. Oddíly obsluhy a podvozky MR10E a MR12E jsou založeny na ‘úzkém podvozku’ MR16, zatímco MR14E vychází z modelu MR14. To znamená, že obsluha získává stejnou vysokou úroveň ergonomiky jako u osvědčené řady vysokozdvižných vozíků, s přidanou výhodou zlepšení produktivity obsluhy.

Hydraulické ovládání a nastavitelná loketní opěrka pro plnou oporu obsluhy, rozsáhlý podlahový prostor a vzdálenosti pedálů pro snadnější vystupování a nastupování a volitelný joystick pro snadné a intuitivní ovládání, to vše bylo převzato ze stávající řady MR Series. Plně odpružené sedadlo Grammer zvyšuje pohodlí obsluhy a vždy je možnost montáže sedadla MSG65 s vyšším opěradlem, opěrkou hlavy a vytápěním.

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest