GEFCO vstupuje do kategorie superrychlé logistiky

GEFCO přináší na český trh službu rychlé logistiky Time Critical Solutions. Řešení je určeno pro plánované i náhlé, neplánované, časově kritické přepravy. V rámci nového produktu garantuje společnost reakci do 30 minut i nepřetržitou dostupnost. „Poptávka po logistických službách v posledních letech kontinuálně roste a paralelně s tím se rozšiřuje i portfolio námi nabízených služeb,“ říká Aleksander Raczynski, generální ředitel GEFCO v České republice, do jehož kompetence TCS spadá a dodává: „A protože čas je pro naše klienty opravdu velmi drahý, rozhodli jsme se na český trh vstoupit s novým produktem Time Critical Solutions.“

Zásilky posílané v rámci Time Critical Solutions jsou doručovány v režimu door-to-door, tedy až na klientem zadanou adresu. TCS je řešením jak pro urgentní přepravy v oblasti zdravotnictví či lékařské pohotovosti, tak i pro nenadálé události, jako jsou nečinnost výrobní linky, naléhavá potřeba unikátního náhradního dílu nebo havárie počítačového serveru. GEFCO nabízí online Track & Trace systém, vyhrazený kontaktní bod pro řízení celé mise i možnost osobně doprovázené zásilky, tzv. on board kurýra.

„V oblasti letecké přepravy naši klienti v časově kritických situacích oceňují zejména tzv. možnost příštího odletu a on borad kurýra,“ popisuje realizaci přepravy zásilky nejbližším komerčním letem Lucie Svobodová, ředitelka divize GEFCO Forwarding. U charterů GEFCO urgentně přepraví zásilku bez omezení velikosti i hmotnosti, u plánovaných zásilek nabízí též možnost vyhrazených a přímých letů s nejvčasnějším možným doručením. „Na kratší vzdálenosti, zhruba do 1000 km, v některých případech až do 1500 km, využíváme i v rámci TCS silniční přepravu. Zde nabízíme vyhrazená vozidla i doručení ve stejný den,“ doplňuje výčet možností silniční přepravy v režimu TCS Raczynski. Pro pozemní přepravu má GEFCO k dispozici širokou škálu vozidel od osobních, přes pick-upy a lehká užitková vozidla až po nákladní auta s možností přepravit nadrozměrný náklad, nevhodný pro leteckou přepravu. „U zásilek s takovými parametry je kromě rychlosti třeba i velmi pečlivě plánovat trasu. Vždy je přitom nutné intenzivně kooperovat se zástupci relevantních úřadů v cílové destinaci,“ doplňuje Raczynski.

Pro klienty v rámci služby TCS zajistí GEFCO také balení přepravovaného nákladu a zastoupení v celních náležitostech i kompletní správu dokumentace. „Náš celní deklarant je k dispozici v režimu 24/7 a díky tomu zajistíme v Česku proclení nákladu v jakoukoliv denní i noční dobu,“ vysvětluje Lucie Svobodová. Společnost GEFCO je držitelem certifikátu AEO, který garantuje nejen vysokou kvalitu poskytovaných celních služeb, ale také přednostní přístup a zrychlený proces clení. Spolehlivost superrychlé přepravy garantují také certifikáty ISO:9001, ISO:14001 a IATA, služby splňují též podmínky TAPA a GDP.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest