Nový zamykací systém může být řešením pro tisíce polních objektů

Mechatronický systém ePRO od žďárského TOKOZu si odbyl svou českou obchodní premiéru. Na festivalu LockFest v Karlových Varech byl spuštěn jeho prodej v České a Slovenské republice a celý systém byl zároveň formou semináře představen zástupcům odborné veřejnosti. Své místo tak kromě strategických objektů, jako jsou nemocnice, kanceláře či armádní areály, najde především u vozových parků či v hůře dostupných polních objektech.

Vstup nového systému na český a slovenský trh tedy přichází necelý rok po globální premiéře ve Velké Británii. Podle obchodního ředitele Petra Neuvirta se s příchodem ePRO v Česku otevře pro společnost TOKOZ zcela nový segment. „Majitelé objektů nejen v obydlených aglomeracích, ale třeba i mimo zastavěná území, mimo dostupnost elektrické sítě a zároveň často v nehostinných podmínkách, měli doposud omezené šance řešit zabezpečení optimálně – tedy řídit přístupy elektronicky a zároveň zachovat certifikované špičkové mechanické vlastnosti. Bavíme se o tisících takových objektů,“ vysvětluje Petr Neuvirt.

Systém ePRO neřeší jen výše uvedené. „Vložka se nainstaluje stejně jako obyčejná mechanická, tedy za pár minut, intuitivní obsluha softwarové aplikace je natolik jednoduchá, že není třeba IT specialistů či speciálně školené obsluhy. Přesto ePRO poskytuje velmi vysokou šifrovanou datovou bezpečnost,“ říká Petr Neuvirt.

Vložka ePRO v sobě dokáže uchovat tisíce přístupových kódů a nepotřebuje přívod elektrické

energie. Elektronické součástky jsou umístěny v obtížně dostupném místě a ani jejich případným odvrtáním či napadením elektronickým atakem či výbojem nedojde k odemčení vložky. Tyto vlastnosti zajišťuje patentovaný systém z týmu technického ředitele inženýra Petra Sedláře, který vznikl mimo jiné i ve spolupráci s VUT v Brně.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest