Prologis dokončil prodej portfolia v hodnotě 1,1 miliardy dolarů

Prologis dokončil prodej portfolia budov a pozemků v Evropě a Spojených státech amerických v hodnotě 1,1 miliardy dolarů významné asijské realitní společnosti.

Portfolio čítá 1,5 milionu metrů čtverečních budov a 584.000 metrů čtverečních pozemků, včetně         46 budov o celkové rozloze 923.000 metrů čtverečních nacházejících se zejména na území Polska, Francie a Maďarska,      40 budov o celkové rozloze 610.000 metrů čtverečních situovaných především v Seattlu, Dallasu a Chicagu.

Transakce zahrnovala aktiva v hodnotě 934 milionů dolarů z projektů, v nichž Prologis působí jako spoluinvestor, a 195 milionů dolarů z projektů, jež plně vlastní. Celkový podíl společnosti Prologis z výnosů dosáhl přibližně 610 milionů dolarů. Transakce byla součástí výhledu společnosti pro rok 2018.

„Díky této transakci se nám podařilo efektivně završit snahu o harmonizaci našeho portfolia s dlouhodobou investiční strategií,“ řekl Michael S. Curless, ředitel pro investice společnosti Prologis. „Program přeskupení portfolia jsme zahájili v roce 2011 s tím, že po dokončení ve čtvrtém kvartále letošního roku celkový objem prodejů vlastněných i spravovaných aktiv dosáhne 14 miliard dolarů.“

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest