Firma PRB optimalizuje proces vychystávání s využitím gravitačních válečkových

Firma PRB Group, která se specializuje na obklady a lepidla pro stavebnictví a je největším francouzským výrobcem fasádních obkladů, se v důsledku svého růstu rozhodla postavit ve svém závodě La Mothe-Achard nový sklad pro ukládání svých produktů a jejich nakládku na nákladní automobily. Společnost Interroll podpořila rozšíření tohoto závodu dodávkou řešení pro optimalizaci skladování a vychystávání objednávek.

Budovy PRB jsou umístěny na pozemku o rozloze 35 ha. Zabírají plochu 90.000 metrů čtverečních, včetně 70.000 metrů čtverečních skladovací plochy. Společnost PRB Group jako největší nezávislý francouzský výrobce fasádních obkladů chtěla tento závod optimalizovat tak, aby vychystávání objednávek bylo bezpečné, plynulé a rychlé.

PRB vyrábí každý rok 600 000 tun obkladů, lepidel, lepicích tmelů, malt pro obklady, fasádních barev atd. Je pro ni proto důležité racionalizovat skladovací prostory tak, aby nemusela mít velké a nákladné sklady. Proto byl zvolen dynamický gravitační regálový systém: k jeho hlavním principům patří řízení FIFO, velká obrátkovost zboží a bezpečnost operátorů. Hustota skladovacího řešení umožnila firmě PRB zmenšit podlahovou plochu o 40 %.

Technika vestavěná v řešení Interroll navíc pomohla zajistit při manipulaci s paletami o hmotnosti do 700 kg větší bezpečnost. Je to díky magnetickému regulátoru rychlosti od firmy Interroll, který reguluje rychlost do max. 0,3 m/s. Regulátory rychlosti na bezpečnostním separátoru palet Time Plus umožňují, aby operátoři pracovali zcela bezpečně.

Ne všichni zákazníci si objednávají kompletní palety. Pro přesné splnění objednávky je často třeba paletu k odeslání sestavit tak, že se na ni umístí různé zboží z několika palet. Tento způsob skládání palet velmi zefektivnila instalace pozemních gravitačních průběžných regálů vhodných pro velká zatížení. Dynamický paletový válečkový průběžný regál je instalován přímo na podlahu a vyžaduje dvojnásobný prostor. Během provozu mají skladníci linku ustavenou do optimální výšky pro manuální manipulaci. Když je paleta prázdná a vyložená, gravitační silou se na horní konec dopravníku posune další, což znamená, že skladník má vždy dostatek zboží pro vychystávání objednávky. To také umožňuje skladníkům nahradit prázdnou paletu za plnou na druhém konci dopravníku.

Díky tomu nedochází při vychystávání k přerušením, neztrácí se čas zbytečným pohybem zboží a snižuje se riziko nehody, protože operátoři nejsou ve stejné uličce jako manipulační zařízení.

Výsledky splnily očekávání

Společnost PRB nyní s prostorem pro skladování 3150 palet a 106 duálními paletovými průběžnými regály pro vychystávání objednávek odesílá 12.000 palet týdně.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest