Silný důkaz důvěry ve Wanzl Logistics + Industry

Deutsche Post DHL objednala dalších 28 000 transportních vozíků pro přepravu balíků.

 

Největší poskytovatel poštovních a logistických služeb v Německu Deutsche Post DHL objednal dalších 28 000 transportních vozíku pro přepravu balíků. Zakázku realizuje firma Wanzl. Již mezi lety 2013 a 2017 dodal Wanzl v rámci prodloužení licence přibližně 50 000 vozíků do zásilkových center DHL. On-line obchod zažívá boom a Deutsche Post DHL profituje ze silného růstu logistického odvětví. Po celé zemi přepraví ročně tento specialista na logistické služby více než jednu miliardu balíků a balíčků – a tato tendence stále roste.

 

Pro zvládnutí obrovského počtu balíků a jejich včasné dodání zákazníkům je vyžadována plynule fungující interní logistika. Pro efektivní pracovní procesy v téměř nepřetržitě probíhajícím provozu jsou rozhodujícími faktory pro úspěch dlouhá životnost, individuální výroba na míru a inovativní funkce nástrojů a přepravních prostředků.

 

Transportní vozíky jsou vybaveny speciálními zatížitelnými pojezdovými kolečky, které lze díky speciálnímu mechanismu okamžitě přeměnit na fixní kolečka pro vedení několika vozíků za sebou v jedné stopě. Tak lze spojit dohromady až pět vozíků pro tažení nebo jízdu dopředu a ušetřit čas při manévrování. Dále byla provedena modernizace kontejnerů. Veškeré kontejnery mají po celé Evropě stejný vzhled a nesou na boční části nápis Property of DHL.

 

Z celkového počtu 28 000 vozíků je dodáno 4000 mimo jiné do Španělska, Švédska, Švýcarska, České republiky, Slovenska, Polska a do Francie. Z tohoto důvodu provedla firma Wanzl jako první společnost s prodlouženou licencí u transportních vozíků certifikaci CE. „Pro použití transportních vozíků mimo území Německa potřebujeme certifikaci CE. Podle příslušného posouzení rizika jsme provedli veškeré potřebné úpravy techniky a návodů k obsluze,“ říká Markus Spengler, vedoucí obchodního oddělení Wanzl Logistics + Industry.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest