HSF System staví v ostravské průmyslové zóně

Průmyslový park v Ostravě – Porubě přivítal první nájemce a investory. Dostal také nové jméno NP AREA (dříve Soltex). Po otevření pobočky logistické společnosti TNT Express Worldwide zde vyrostla administrativní a skladovací hala společnosti High Lite Touring. Generálním dodavatel obou objektů je stavební firma HSF System.

Skladovací a administrativní hala pro společnost High Lite Touring vyrostla na půdorysné ploše 2070 metrů čtverečních. Objekt bude sloužit pro skladování koncertní, pódiové, jevištní a akustické techniky. Na opláštění objektu byly použity stěnové sendvičové panely. Nosný systém objektu je tvořen prefabrikovaným železobetonovým skeletem. Součástí haly je dvoupatrový administrativní vestavek, u kterého musel být dodržen architektonický návrh náročně řešených interiérů na klíč dle přání nájemce a také systém „vloženého podlaží“ určeného ke skladování. Výstavba trvala sedm měsíců.

Distribuční centrum společnosti TNT Express Worldwide tvoří na ploše 1400 metrů čtverečních také dvoupodlažní administrativní budova s kancelářským a sociálním zázemím. Nosná konstrukce je železobetonová, prefabrikovaná, fasádní plášť je ze sendvičových minerálních panelů. „Objekt slouží jako tranzitní depo, proto je vstup zajištěný pomocí 10 sekčních vrat se sklopnými můstky pro dodávkovou dopravu. Na východní straně je umístěno 5 vrat pro kamionovou dopravu. Součástí vrat je hydraulická vyrovnávací plošina osazená v podlaze,“ říká Tomáš Hess, obchodní ředitel společnosti HSF System, která byla generálním dodavatelem objektu.

V současné době je tak obsazena přibližně polovina zóny, která je příkladem ideální revitalizace brownfieldové plochy v Ostravě. „Společnost TNT podepsala, krátce po dokončení první etapy, smlouvu na rozšíření objektu. Dále probíhají intenzivní jednání s několika zájemci z řad českých i zahraničních firem,“ říká ředitel firmy Jan Hasík. Příprava průmyslové zóny začala již před asi 10 lety úpravou území a sanačními pracemi. První stavební práce začaly před dvěma lety.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest