DPD otevírá své nejrozsáhlejší distribuční centrum

Britská balíková společnost DPD, otevřela největší depo v EuroCentral u Glasgow a vytvořila 65 nových pracovních míst. Nové distribuční centrum o rozloze 70.363 čtverečních kilometrů leží 11 kilometrů východně od Glasgow.

Centrum, které je schopno zpracovávat více než 45 000 balíků denně, je součástí probíhajícího investičního programu společnosti DPD pro rozšíření kapacity sítě a zvýšení efektivity. Jedná se o 31. Depo od roku 2012 a je součástí dvou existujících dep společnosti DPD v Cambuslangu a Tannochside. EuroCentral DC umožní společnosti DPD dále optimalizovat trasy dodávek kolem Glasgow a Central Belt. Bylo zavedeno 117 nových tras pro zvýšení efektivity a zajištění, že toto nové DC dokáže zvládnout předpokládaný růst objemu balíků v této oblasti až do roku 2025.

Nábor zaměstnanců probíhá již řadu měsíců a celkový počet míst může dosáhnout až 200 nových pracovních míst – ve chvíli, kdy bude toto nové DC plně funkční. Nové pracovní pozice budou v celé škále pozic – včetně řidičů, provozu a skladování.

Investice do nového EuroCentral DC následují období trvalého růstu, kdy DPD zaznamenává dvojciferný roční nárůst objemu balíků již řadu let. Firma také nedávno zaznamenala meziroční nárůst objemu víkendových balíků o 40%, přičemž tvrdí, že jedinečná aplikace DPD, která umožňuje spotřebitelům sladit své možnosti s DPD, nyní má ve Velké Británii 3 miliony uživatelů.

Zdroj: www.logisticsbusiness.com

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest