Emerge expanduje do Mladé Boleslavi

Česká společnost s více než 25letou tradicí bude nově působit v CTParku Mladá Boleslav. Tato lokalita doplní pětici stávajících závodů firmy napříč Českem. Automotive segment se nadále těší výborné kondici, z čehož profitují nejen samotné automobilky, ale také jejich subdodavatelé.

Rostoucí společnost Emerge, která v současnosti zaměstnává více než 800 zaměstnanců, spadá do kategorie Tier 1 automotive dodavatelů. Je tak součástí nejdůležitějšího článku dodavatelského řetězce automobilek. Také z toho důvodu se společnost rozhodla expandovat do moderních prostor v rámci CTParku Mladá Boleslav, kde obsadí celkem 18.413 metrů čtverečních moderních industriálních ploch. Strategická lokalita tohoto průmyslového parku zajišťuje optimální napojení na výrobní závody Škoda Auto.

Výrobní hala bude vybavena nejmodernějšími svařovacími roboty a lisovacím vybavením s ohledem na specializaci společnosti Emerge na oblast svařování, lisování či obrábění. Výrobu v závodě doplní také související logistické zázemí.

„Rozhodnutí rozšířit působení společnosti do lokality Mladé Boleslavi vychází z požadavku na navýšení výrobní kapacity. Tato lokalita je pro nás klíčová z pohledu efektivity provozu ve vztahu k našim odběratelům,“ uvádí Jan Ramzer, strategický projektový manažer společnosti Emerge.

Automotive výroba je v Česku nadále zcela klíčovým segmentem. Z dat uveřejněných Sdružením automobilového průmyslu vyplývá, že za rok 2017 bylo vyrobeno celkem 1,4 mil. motorových vozidel, přičemž tržby odvětví vzrostly meziročně o více než 7 %. Podíl tržeb na celkové průmyslové výrobě ČR činil 24,4 %. Také počet zaměstnanců vzrostl o celých 6 %, přičemž zaměstnanci dodavatelského řetězce tvoří více než 60 % všech zaměstnanců v odvětví automotive. Ze souhrnných statistik také vyplývá, že se Česko v roce 2017 stalo druhým největším výrobcem osobních automobilů v přepočtu na obyvatele.

Zájem automotive společností o výrobní či logistické prostory potvrzuje také Michal Barthell, konzultant industriálních nemovitostí realitně-poradenské společnosti 108 AGENCY, která se na nájemní transakci Emerge podílela: „Obrací se na nás řada předních automotive dodavatelů, kterým již kapacitně nedostačují stávající skladové či výrobní prostory a řeší nezbytnost další expanze. V loňském roce jsme takto spolupracovali například se společnostmi Bosal, MD Elektronik či například Hyundai Glovis, ZF a mnoha dalšími,“ vyjmenovává Michal Barthell.

CTPark Mladá Boleslav představuje moderní areál skladových a výrobních prostor, který po svém dokončení poskytne nájemcům více než 70 000 m2 pronajímatelných ploch. Jeho umístění v blízkém dosahu dálnice D10 zajišťuje optimální dopravní napojení na Německo a další evropské trhy, stejně jako vynikající dostupnost výrobních závodů automobilky Škoda Auto v bezprostředním okolí.

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest