DACHSER rozšířil nabídku námořních sběrných kontejnerů

Mezinárodní logistický provider DACHSER zavádí další nové linky námořní sběrné služby, tzv. LCL kontejnery. V letošním roce plánuje DACHSER spustit dalších 26 LCL spojení a u šesti stávajících destinací zvýší frekvenci pravidelných odplutí ze 14 dnů na jeden týden. Nové LCL služby budou zavedeny i z další čínské destinace přímo do České republiky.

Co se doručovacích časů týče, představují služby LCL zajímavou variantu: díky cílené konsolidaci zboží a pravidelným spojením mezi přístavy mohou zákazníci lépe plánovat a profitovat z vyšší rychlosti doručení a transparentnosti celé přepravy. Platí to i pro české společnosti, kteří již téměř tři roky využívají například námořní sběrné služby společnosti DACHSER na trase Šanghaj–Kladno s pravidelným odplutím každý týden. „LCL služby nebo, jak se jim také říká, kusové námořní kontejnery, jsou výbornou ukázkou toho, jak v praxi funguje naše celosvětová strategie DACHSER Interlocking,“ říká Jan Polter, a vysvětluje, „naše síť pozemních přeprav se stará o tranzit do a z přístavu a naše divize leteckých a námořních přeprav o hlavní část cesty po moři. Zákazníkovi tak nabízíme komplexní řešení celého jeho supply chainu včetně skladovacích služeb a služeb s přidanou hodnotou, celního odbavení i pojištění.“

Nabídka LCL služeb společnosti DACHSER se i nadále rozšiřuje. Letos už přibyly do sítě DACHSERU tyto linky LCL námořní sběrné služby: Z Brém provozuje DACHSER týdenní LCL služby do nových destinací v USA (Los Angeles, New York, Chicago, Boston, Houston, Atlanta a Charlotte), z Hamburku pak nové linky do Indie (Nhava Sheva a Chennai). Nově, od prvního června, zavedl DACHSER spojení z Hamburku do Nového Dillí. V opačném směru se pak jedná o spojení z Chennai a Nhava Sheva do Hamburku a nově také z Nového Dillí a Bangalore do Hamburku. Další nové spojení každý týden odchází z Číny do města Santos v Brazílii. Z Antwerp provozuje DACHSER linky do Hong Kongu, Singapuru, mexického Veracruzu, jihokorejského Busanu a indického města Nhava Sheva.

V České republice spouští DACHSER projekt nového pravidelného přímého sběrného kontejneru z čínského města Ningbo do Kladna. Z tohoto přístavu, jednoho z největších na světě, by měla tato služba do konce tohoto roku fungovat na bázi týdenního odplutí.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest