„Personální“ agentura pronajímá roboty

Společnost AMTECH představila Personal Agency 4 Robots (PAR), „personální“ agenturu na pronájem robotů určený zejména pro průmyslové podniky v České republice. Cílem činnosti agentury je pomoci podnikům ze segmentu průmyslové výroby pokrýt aktuální růst zakázek za situace, kdy jen těžko shánějí nové pracovníky na trhu s nejnižší nezaměstnaností v Evropě.

V rámci svých služeb agentura nabízí pronájem kolaborativních robotů Universal Robots a autonomních mobilních robotů MiR k zajištění rutinních úkolů, které obvykle provádějí zaměstnanci či agenturní pracovníci, ať již v běžném provozu, v krátkodobých projektech či k pokrytí provozních špiček.

„Hlavním impulsem pro vytvoření agentury PAR zaměřené robotizaci méně kvalifikované práce byly naše zkušenosti u zákazníků, kteří zoufale hledají lidi, aby vyhověli rostoucí poptávce,“ řekl Radek Nekarda, jednatel společnosti AMTECH. „S možností pronájmu robotů do výrobních a logistických provozů mohou tyto výzvy vyřešit – rychle, bez počátečních investic a bez administrativy spojené s najímáním a zaměstnáváním pracovníků. Dokážeme poskytnout možnost rychlého a kvalitního zprovoznění robota v řádu týdnů, dlouholeté zkušenosti z automatizačních projektů, a samozřejmě nezbytný servis, školení a poradenství.“

Podle zkušeností AMTECH chybí pracovní síla především na pozicích s jednoduchými, opakujícími se činnostmi, jako je např. obsluha strojů, balení a paletizace, a vnitropodniková přeprava, a to zejména ve strojírenství, high-tech a potravinářství. Jedním z nedávných zákazníků AMTECH je jihomoravská strojírenská společnost STAMIT, která dokázala díky zavedení kolaborativního robota UR10 zvýšit produkci o 20 % bez nutnosti přijmout nové pracovníky. V oblasti vnitropodnikové logistiky využívají v České republice a na Slovensku mobilní roboty MiR zejména odvětví high-tech, spotřební elektroniky, automotive a Tier1 subdodavatelé, konkrétně Foxconn, Continental a řada dalších.

Pronajmout si prostřednictvím nové agentury bude možné kompletní portfolio robotů včetně nejnovějších produktů představených na veletrhu automatica 2018, jako je nová řada kolaborativních robotů UR eSeries či mobilní robot pro přepravu palet MiR500.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest