Interroll představil řešení pro mrazírenské provozy

Nová platforma modulárních dopravníků MCP (Modular Conveyor Platform) od firmy Interroll, které jsou určené do prostředí chladíren a mrazíren, s decentrálně řízenými pohony RollerDrive, rozšiřuje oblast aplikací dopravníkových řešení této firmy, takže i logistické systémy v prostředí mrazíren nyní mohou využít přednosti efektivního řízení toku materiálu s bezdotykovou akumulací (ZPA – Zero Pressure Accumulation), a to do teploty až -30 °C.

Uvedené řešení bylo premiérově představeno na veletrhu ANUGA FoodTec 2018, který se konal ve dnech 20. – 23. března v Kolíně nad Rýnem. Omezuje potřebu manuální práce v prostředí s teplotou hluboko pod bodem mrazu a vede ke zlepšení pracovního prostředí a zvýšení jeho bezpečnosti. Nová platforma MCP pro nízké teploty nabízí flexibilní a škálovatelnou konfiguraci se standardizovanými komponenty, které se uvádějí do provozu podle koncepce plug-and-play. Splňuje všechny požadavky kladené na dopravníky a poskytuje dostatek flexibility pro budoucí rozvoj. Koncoví uživatelé ocení nízkou spotřebu energie, která vede k úsporám provozních nákladů. Nové řešení bylo testováno v různých podmínkách a teplotách prostředí. Osvědčilo se. Je skvěle uzpůsobeno pro opravdu drsné pracovní teploty.

A to není vše. Další na veletrhu představenou inovací je nová generace bubnových motorů s novými variantami průměrů. Interroll na veletrhu ANUGA FoodTec představil motory DM0113 a DM0138 – nejnovější přírůstky do sortimentu bubnových motorů. Nová generace pohonů nabízí mimořádné výhody: silnější hřídele a kuličková ložiska zajišťují zvláště dlouhou životnost a extrémně stabilní konstrukce planetové převodovky umožňuje přenášet velké momenty při velmi nízké hlučnosti. Všechny bubnové motory nové generace splňují požadavky na krytí IP69K a mají nejvyšší stupeň hygienické ochrany, což znamená, že jejich čištění je ve srovnání s klasickými motory s převodovkou výrazně rychlejší a snazší.

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest