Projektlogin.com bude „časosběrem“ logistických případových studií a inovací

Vždy, když s něčím začínáte, jsou dvě možnosti, jak to dopadne. Buď si vše naplánujete, připravíte procesy, alokujete technické i lidské zdroje a potom den pod ni sledujete, zda váš projekt postupuje přesně v intencích naplánovaného. Nebo přijdete s prvotním impulsem, připravíte vše potřebné pro start a poté reagujete na výzvy a požadavky, které váš projekt přináší.

První i druhé řešení má své výhody i nevýhody. Pokud se rozhodnete plánovat vše do detailu, zřejmě se připravíte o možnost nazývanou „úkrok stranou“, tedy o využití nečekané příležitosti včetně výrazného zlepšení. Vaším cílem, a tedy i úspěchem, bude splnit plán. Je jasné, že výhoda spočívá v tom, že na vaší cestě nebudete zažívat tolik nepříjemných překvapení.

Druhá alternativa vám naopak někdy přinese „velkou divočinu“, ale zase budete schopni okamžité reakce, interakce s okolím a pružnosti. A čím déle půjdete touto cestou, tím budete ve svém projektu lepší a lepší.

Atoz Logistics nyní přichází se zcela novou iniciativou Projektlogin.com. Zaměří se výhradně na případové studie, inovace a novinky ze světa logistiky. Bude přinášet „případovky“ a inovace z logistického fóra LOG-IN v Česku i na Slovensku a dále sdruží případové studie publikované v odborných časopisech Systémy Logistiky CZ a Systémy Logistiky SK. Také bude publikovat logistické projekty, které se doposud objevovaly na webech www.systemylogistiky.cz a www.systemylogistiky.sk. Půjde o dlouhodobý a svého druhu „časosběrný dokument“ o inovativních projektech v logistice. A aby toho nebylo málo, tak každý rok vydáme tištěnou ročenku s těmi nejlepšími případovými studiemi a novinkami.

Pokud jsem v úvodu nastínila dvě základní alternativy, jak lze s něčím začít, tak my se ocitáme někde mezi. Máme opravdu na co navazovat, protože v českých i slovenských „Systémech“ jsme publikovali téměř 400 případových studií, další desítky jsou na webu a za dobu existence našich tištěných a elektronických médií byly publikovány tisíce novinek z logistického sféry. Jsme si tedy jisti, že náš český i slovenský redakční tým vám bude schopen přinášet kvalitní studie a inspiraci. Aspoň to máme v plánu… To, jak se nám to bude opravdu dařit a jak se budeme dále vyvíjet, posoudíte samozřejmě vy. A tak se těšíme na vaše reakce.

Iva Werbynská
Atoz Logistics

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest