M+W Products otevřela výrobní závod v CTParku Teplice

Společnost M+W Products rozšiřuje své působení v tuzemsku otevřením nového závodu v CTParku Teplice, který se nachází v severočeské Krupce. Firma se zde rozhodla vytvořit na celkové ploše více 7500 metrů čtverečních zázemí pro výrobu jednotek filtračního větrání využívaných především v polovodičovém, farmaceutickém a biotechnologickém průmyslu. Transakci zprostředkovala realitně-poradenská společnost 108 AGENCY.

Nově dokončený projekt přináší v první fázi do lokality přibližně 100 nových pracovních míst. M+W Products tak pokračuje ve své celosvětové expanzi a v lokalitě Krupky vzniká nový závod výrobní části společnosti, která má mateřskou centrálu v německém Stuttgartu a dceřiné firmy v Teplicích a Šanghaji.

Atraktivní lokalita

„Nový závod v Krupce pro nás znamená významné rozšíření našeho působení v Česku. Stávající prostory již nedostačovaly očekávanému rozvoji. Nábor nových zaměstnanců je v plném proudu, zaměřujeme se především na kvalifikované technické pracovníky, kterým můžeme nabídnout další profesní rozvoj, ať již ve formě komplexního zaškolení v německé centrále naší společnosti či zaměřením na vysoce specializované hi-tech průmyslové produkty,“ uvádí Lucie Weberová, jednatelka společnosti M+W Products CZ, dceřiné společnosti koncernu M+W Group. „Ústecký region jsme zvolili z důvodu dobrého napojení na Německo, dostupnosti pracovní síly a velkého potenciálu rozvoje regionu,“ dodává.

Její slova potvrzuje Peter Kolenčík z realitně-poradenské společnosti 108 AGENCY, která se na nájemní transakci podílela: „Severní Čechy vnímáme jako dlouhodobě velice atraktivní region, jehož význam nadále roste v návaznosti na dokončení dálnice D8 a s tím souvisejícím rozvojem řady industriálních parků.“

Výstavba pokračuje

Zájem o lokalitu se projevuje také na celkovém objemu probíhající výstavby. V současné době je v konstrukční fázi více než 100.000 metrů čtverečních moderních skladových ploch s dokončením v průběhu roku 2018. Výrobní hala společnosti M+W Products CZ po svém dokončení završila rozvoj CTParku Teplice, který tak je nyní plně obsazen. Společnost CTP již s ohledem na poptávku v okolí připravuje další industriální parky.

CTPark Teplice představuje areál skladových a výrobních prostor, který po svém dokončení poskytuje nájemcům více než 80.000 metrů čtverečních pronajímatelných ploch. Jeho umístění v blízkém dosahu dálnice D8 zajišťuje optimální dopravní napojení na Německo a další evropské trhy.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest