Minimum vnitřních sloupů maximalizuje skladovací kapacitu

Stejně jako hokejové stadiony LLENTAB nemají vnitřní sloupy, tak i logistické haly se díky konstrukčnímu řešení LLENTAB obejdou buď bez nich, nebo s minimem sloupů. To je obrovská výhoda pro intralogistiku, protože sloupy nezabírají místo a je tak více prostoru pro skladování a méně prostoru pro možné kolize. Například společnost KAVALIERGLASS v Sázavě už od podzimu využívá neizolovanou skladovou halu LLENTAB o velikosti téměř 7500 metrů čtverečních.

„Firma LLENTAB vyhrála ve výběrovém řízení v konkurenci dalších dodavatelů halových systémů. Myslím si, že systém společnosti LLENTAB je revoluční a staví firmu do vysoce konkurenceschopné role. Kromě příznivé ceny za metr čtvereční zakryté plochy byla výhodou i rychlost výstavby haly,“ konstatoval Otakar Moťka, statutární ředitel společnosti KAVALIERGLASS. Je spokojen s konstrukčním řešením haly s velkým rozpětím vazníků, díky čemuž je v hale minimum sloupů. „Chtěli jsme co největší halu na pozemek, který jsme měli. Díky tomu, že jsme s firmou LLENTAB byli spokojeni, stavíme s ní teď další halu v Uhlířských Janovicích,“ uvedl Otakar Moťka.

Do skladu bylo instalováno i osvětlení, ale aktuálně se v hale pracuje o ranní směně, takže je využíváno zejména v časných ranních hodinách. Aby firma ve dne nemusela zbytečně svítit, jsou součástí haly četné světlíky. „Světlíky byly navrženy nejen kvůli prostupu světla, ale i kvůli požárním předpisům. V hale s tak velkým zastavěným prostorem totiž musí být místa, kterými v případě požáru dojde k odkouření prostoru. Světlíky jsou z trapézového laminátu, který se při určité teplotě roztaví a tím se v případě požáru vytvoří díry pro odkouření. Sklad nebylo potřeba vzhledem k typu užívání ani zateplovat, což snížilo celkovou investici do výstavby.

V postaveném skladu je minimum sloupů. Firma KAVALIERGLASS je navíc ve spodní části nechala obložit dřevotřískovými deskami. Obložení je ochranou proti případným nárazům manipulační techniky. Na dvou stěnách haly je jako součást opláštění nápis KAVALIERGLASS tvořený různou barvou šablon trapézového plechu.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest