Zámky Tokozu pro FedEx

Zabezpečovací mechanismus Vanlock společnosti Tokoz bude chránit vozový park francouzské divize americké společnosti FedEx. Zámek se již objevil na prvních dodávkách a ve finále jich mechanismem Vanlock bude osazeno pravděpodobně i několik tisíc.

Zámky Vanlock na těchto dodávkových vozech jsou momentálně osazeny českou patentovanou vložkou Tokoz Pro, do budoucna by kromě řady Tokoz Tech mohla být použita i mechatronická verze Tokoz ePRO. Ta umožňuje elektronicky kontrolovat přístupy do chráněného prostoru a hlídat přístupová práva.

„Celosvětově výrazně roste objem investic do tohoto druhu zabezpečení. Zvláště pak z pohledu poměru mezi vlastní hodnotou dodávkového vozu a mnohdy výrazně vyšší hodnotou nákladu a zboží tímto vozem přepravovaného. Je třeba si uvědomit, že překonávání vlastních autozámků je pro organizované mezinárodní gangy mnohdy vrcholovým sportem. Každé zabezpečení navíc a jiného druhu je účinnou překážkou,“ uvádí Petr Neuvirt, obchodní ředitel divize zámků a kování Tokozu.

Zámkový mechanismus Vanlock, který v ČR získal certifikaci DEKRA, vznikl v reakci na rostoucí počet krádeží majetku z nákladového prostoru ve státech mimo Českou republiku.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest