Realitní inovace: Aukce skladových prostor

Realitně poradenská společnost 108 AGENCY spouští ve spolupráci s developerem Prologis projekt aukce pronájmu volných skladových prostor o rozloze 17.130 metrů čtverečních v existujícím parku Prologis Park Prague D1 West II. Cílem je poskytnout zájemcům zcela totožné podmínky v maximálně transparentním prostředí při efektivním srovnání podaných nabídek. Tento inovativní postup dosud nebyl v Česku využit.

Rozvinutá lokalita na východním okraji Prahy představuje dlouhodobě nejžádanější cíl mezi společnostmi, které vyhledávají moderní skladové prostory v blízkosti dálniční spojnice D1. Z důvodu dlouhodobě přetrvávajícího silného zájmu se americká developerská společnost Prologis rozhodla otestovat v našich podmínkách neotřelý projekt vícekolové elektronické aukce pronájmu skladových prostor. Cílem je při maximálně transparentním řízení obsadit volné kapacity parku a nabídnout při tom společnostem zcela totožné „startovní podmínky“. Kritériem výběru nebude pouze nejvyšší cena, ale zároveň bude elektronická aukce hodnotit parametry jako rozsah požadované skladové plochy či délku nájemního závazku ze strany klienta.

„Naše projekty v blízkosti dálnice D1 nabízejí nájemcům skladové kapacity v bezprostřední blízkosti Prahy při zajištění perfektní dostupnosti celoevropské dálniční sítě. Očekáváme silný zájem ze strany klientů a těšíme se na nabídky, které ze skladové aukce vzejdou,” komentuje Martin Baláž, ředitel zodpovědný za výstavbu a pronájem ve společnosti Prologis pro Česko a Slovensko.

Partnerem projektu je realitně-poradenská společnost 108 AGENCY. V její režii byly připraveny přesné specifikace podmínek aukce, stejně jako on-line platforma www.warehousebid.cz, na které se bude aukce odehrávat prostřednictví podaných nabídek jednotlivých zájemců. Ti budou mít následně ve druhém kole možnost své nabídky v rámci konkurenčního prostředí upravit.

„Příležitost aplikovat v praxi nové koncepty, které mohou napomoci dalšímu rozvoji odvětví, vnímáme jako projev výjimečné důvěry ze strany společnosti Prologis. Jsme přesvědčeni, že aukce naplní očekávání a potenciální zájemci nevynechají příležitost získat moderní skladové prostory v nejžádanější lokalitě,“ upřesňuje Marek Sýkora, konzultant industriálních nemovitostí ve společnosti 108 AGENCY.

Prohlídky prostor se uskuteční 3. a 10. května 2018, přičemž bližší informace zájemci získají na webové prezentaci aukce, případně prostřednictvím společnosti 108 AGENCY.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest