Liberecké divadlo se vydalo s DB Schenker do Japonska

Do země vycházejícího slunce zamířilo s pomocí DB Schenker liberecké Naivní divadlo. To zde v rámci turné po třech japonských městech sehrálo svoji nonverbální inscenaci pro nejmenší diváky O beránkovi, který spadl z nebe. Nyní už je na cestě zpět, převoz kulis a dalšího divadelního vybavení potrvá několik týdnů.

„I letos pokračujeme v logistickém partnerství s loutkovým Naivním divadlem v Liberci. Kulisy a dekorace inscenace pro O beránkovi, který spadl z nebe, jsme na přelomu roku naložili do sběrného kontejneru v Liberci a přes Ústí nad Labem odjely do Hamburku. Následovala cesta po moři až do přístavu v Ósace a dále do Puppet Theater Clarte Atelier,“ popsal dlouhé putování Martin Bacílek z DB Schenker.

Kromě Ósaky soubor odehrál představení také v Kisarazú a v Iidě, která je nejdůležitějším loutkářským střediskem v Japonsku.

Na přesunech kulis mezi městy spolupracoval český DB Schenker s japonskými kolegy. Koncem února pak náklad vyrazil zpět. Do České republiky by měl dorazit v polovině dubna.

Inscenace O beránkovi, který spadl z nebe, nasbírala od premiéry dlouhou řadu ocenění, včetně ceny ERIK udělované nejlepší české loutkové inscenaci sezóny. I díky tomu, že pracuje s minimem textu, je srozumitelná nejen dětem ve věku kolem dvou let, ale především divákům po celém světě. Naivní divadlo ji sehrálo ve většině evropských zemí, ale také v USA či Izraeli.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest